Siirry suoraan sisältöön

Highfield RIB-alumiinivene - Syyshuolto

Vinkit Highfield RIB-alumiiniveneen syyshuoltoon ja talveen valmistautumiseen

Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme Highfield RIB-alumiiniveneitä ja jaamme vinkkejä veneen syyshuoltoon sekä valmistautumiseen talvikautta varten. Veneen syyshuolto on ennaltaehkäisevä toimenpide, joka tarjoaa turvallisuutta, pitkäikäisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä veneenomistajille. Se on välttämätön askel, joka auttaa sinua pitämään veneesi parhaassa kunnossa ja nauttimaan huolettomista veneilykausista vielä tulevaisuudessakin.

Veneen ponttonien syyshuolto

Käytä ensisijaisesti erityisesti RIB-veneiden ponttoneille suunniteltua puhdistusainetta ja noudata valmistajan suosituksia. Puhdista ponttonien pinta pehmeällä harjalla, mikrokuituliinalla tai sienellä. Ihmesieni sopii tähän oikein hyvin. Älä käytä kovia harjoja, jotka voivat naarmuttaa ponttonien pintaa. Huuhtele lopuksi ponttonit huolellisesti puhtaalla vedellä varmistaaksesi, ettei pesuainetta jää pinnalle. Jos käytät pesuun painepesuria, muista ettet voi viedä suutinta kiinni ponttoniin. Liian pistemäinen vesisuihku voi vaurioittaa ponttonia. Ponttonit kestävät painepesuripesun normaalilta etäisyydeltä.

Ponttonit tulisi osittain tyhjentää talvehtimisen ajaksi ja varmistaa ettei venttiileissä ole vettä. Tämä estää jäätyneen veden aiheuttamia vaurioita ja varmistaa ponttonien pitkäikäisyyden. Muista, ettei ponttoneita tarvitse tyhjentämistä täysin, vaan tarkoitus on poistaa ylimääräinen kosteus ja mahdolliset jäätyvät nesteet. Seuraa veneesi valmistajan suosituksia ja varmista, että tyhjennät ne ennen pakkasten alkua.

Veneen ulko- ja sisätilojen huolto

Poista kaikki varusteet veneestä ennen puhdistusta.

Pese veneen runko ja konsolit pesuaineella. Mikäli käytät järeämpää pesuainetta, vältä sen joutumista ponttoneille. Veneen ollessa ylhäällä vedestä, kannattaa pohja tarkastaa huolellisesti.

Pese sisätilat pehmeällä sienellä tai liinalla ja miedolla pesuaineella. Huuhtele ja kuivaa hyvin. Samalla voi myös pestä fendarit, köydet ja muut varusteet.

Luukut kannattaa jättää auki talveksi, jolloin kosteus pääsee pois veneestä. Kiinteä polttoainetankki kannattaa pitää tyhjänpuoleisena säilytyksessä. Näin saat keväällä tankattua tuoretta polttoainetta veneeseen.

Moottorin ja akun syyshuolto

Tarkasta moottori huolellisesti mahdollisten vuotojen tai vaurioiden varalta. Muista aina ajaa moottori makealla vedellä ja tee huollot moottorinvalmistajan ohjeiden mukaisesti joko itse tai teetä työ ammattilaisella.

Irrota veneen akku ja säilytä se kuivassa ja viileässä paikassa. Akku kannattaa myös varmistaa, että se on täysin ladattu ennen talvisäilytystä.

Veneen peitteet ja suojaus

Kun vene on puhdas ja kuiva, peitä se sopivalla veneteltalla tai -peitteellä, joka suojaa sitä sateelta, lumelta ja auringonvalolta. Varmista, että peite on kiinnitetty tiukasti ja ettei se hankaa tai vahingoita veneen pintaa. Muista, että ilman pitää päästä kiertämään veneessä myös talvella, jotta kosteus ei keräänny sisätiloihin. Sisätiloissa säilytettävä vene kannattaa suojata satamapeiteellä. Näin leijuva pöly ei pääse veneen päälle ja keväällä on vähemmän pestävää.

Tee säännöllisiä tarkastuksia veneelle talven aikana, jotta voit havaita mahdolliset ongelmat ajoissa. Huolellisella syyskunnossapidolla varmistat, että Highfield RIB-alumiiniveneesi säilyy hyvässä kunnossa talven aikana ja on valmis seuraavaa veneilykautta varten.

RIB-veneet tarjoavat jännittävän tavan nauttia vesillä liikkumisesta, ja Highfield alumiiniveneet ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka arvostavat laatua, helppoutta ja suorituskykyä. Riippumatta siitä, oletko harrastelija vai ammattilainen, RIB-veneet tarjoavat mahdollisuuden seikkailla vesillä turvallisesti ja tyylikkäästi. Highfieldin valmistamat RIB-alumiiniveneet ovat varma valinta, kun suunnittelet seuraavaa veneilykauttasi. Tutustu kattavaan Highfield RIB-alumiinivene valikoimaan.

Highfield esite

Tutustu koko mallistoomme täällä tai lataa kattava Highfield-esite. Upeasta 20-sivuisesta esitteestämme löydät SPORT-, PATROL-, CLASSIC-, ULTRA LITE ja ROLL UP -mallistojen kaikkien veneiden tiedot ja hinnat. Voit tilata esitteen alla olevan painikkeen kautta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä