Siirry suoraan sisältöön

Veneen keväthuolto - Valmista vene tulevaan veneilykauteen!

Vinkit Highfield RIB-alumiiniveneen keväthuoltoon ja veneilykauteen valmistautumiseen

Kevät on ihanteellinen aika herättää vene talviunestaan ja varmistaa, että se on valmis tulevaan veneilykauteen. Tässä blogipostauksessa annamme sinulle kattavan tarkistuslistan ja arvokkaita vinkkejä erityisesti RIB-veneen keväthuoltoon, jotta voit nauttia huolettomista ja turvallisista hetkistä vesillä.

Tarkistuslista veneen kevästhuoltoon

Veneen yleiskunto ja puhdistus

Ennen kuin aloitat mitään huoltotoimenpiteitä, on tärkeää tutustua veneesi yleiskuntoon perusteellisesti. Aloita puhdistamalla vene kokonaisvaltaisesti. Käytä ensisijaisesti erityisesti RIB-veneiden ponttoneille suunniteltua puhdistusainetta ja noudata valmistajan suosituksia. Puhdista ponttonien pinta pehmeällä harjalla, mikrokuituliinalla tai sienellä. Ihmesieni sopii tähän oikein hyvin. Älä käytä kovia harjoja, jotka voivat naarmuttaa ponttonien pintaa. Huuhtele lopuksi ponttonit huolellisesti puhtaalla vedellä varmistaaksesi, ettei pesuainetta jää pinnalle. Jos käytät pesuun painepesuria, muista ettet voi viedä suutinta kiinni ponttoniin. Liian pistemäinen vesisuihku voi vaurioittaa ponttonia. Ponttonit kestävät painepesuripesun normaalilta etäisyydeltä. Tarkista samalla, että veneen rungossa ei ole näkyviä vaurioita, kuten halkeamia.

Pese veneen runko ja konsolit pesuaineella. Mikäli käytät järeämpää pesuainetta, vältä sen joutumista ponttoneille. Veneen ollessa ylhäällä vedestä, kannattaa pohja tarkastaa huolellisesti. Pese sisätilat pehmeällä sienellä tai liinalla ja miedolla pesuaineella. Huuhtele ja kuivaa hyvin. Samalla voi myös pestä fendarit, köydet ja muut varusteet.

Turvallisuusvälineiden tarkistus

Turvallisuus on vesillä ollessa ensiarvoisen tärkeää. Varmista, että kaikki turvallisuusvarusteet, kuten pelastusliivit, sammuttimet ja hätäsignaalilaitteet ovat toimintakuntoisia. Muista tarkistaa paukkuliivien huoltotarve ja, että sammutin on huollettu ja tarkastus on voimassa. 

Moottorin ja elektroniikan huolto

Tee vuosihuolto moottorille moottorinvalmistajan ohjeiden mukaisesti joko itse tai teetä työ ammattilaisella. Muista tankata tuoretta polttoainetta ennen moottorin käynnistämistä. Moottorin huolto on kriittinen osa veneen keväthuoltoa, joka varmistaa moitteettoman toiminnan koko kauden ajaksi. 

Huolehdi, että kaikki veneen elekrtoniset laitteet, kuten navigointi- ja kommunikointilaitteet toimivat moitteettomasti. Tarkasta myös akut ja varmista, että ne ovat täyteen ladattuja ennen vesillelaskua. Navigointilaitteiden osalta varmista, että ohjelmistot ovat ajan tasalla ja laitteet toimivat virheettömästi. Tämä varmistaa paitsi turvallisen matkan myös miellyttävän  veneilykokemuksen, sillä hyvin huolletut ja toimivat varusteet lisäävät merellä liikkumisen sujuvuutta ja turvallisuutta. 

Erityistarkistukset ja varusteiden huolto

RIB-veneen ponttonit pitää täyttää oikeaan paineeseen ennen vesillelaskua. Jos teet sen lämpimässä hallissa ja olet liikkeellä aikaisin keväällä, muista tarkistaa paineet vesillelaskun jälkeen. Kylmä ilma ja vesi laskevat ponttoonien painetta jonkun verran. Ponttonien oikealla paineella varmistat niiden pitkän käyttöiän. 

Tarkista fendareiden, köysien ja ankkurien kunto. Rispaantuneet köydet kannattaa vaihtaa. Kunnollisilla köysillä on mukava ja turvallista kiinnittää vene. Varmista myös, että veneestä löytyvät mela tai airot. 

Säännöllinen ja perusteellinen veneen tarkastus takaa, että Highfield RIB-veneesi pysyy turvallisena ja suorituskykyisenä koko tulevan veneilykauden ajan. 

Vinkit veneen laskuun trailerilla

 1. Kokenut voi laskea veneen yksinkin, mutta on aina turvallisempaa, jos vesillelaskussa on kaksi tai useampi henkilö auttamassa
 2. Muista tarkastaa, että pohjatulppa on kiinni
 3. Varaa tarpeeksi pitkät köydet valmiiksi perään ja keulaan, jolla saat veneen kiinnitettyä vesillelaskun jälkeen. Myös fendarit kannattaa olla valmiina. 
 4. Laita avain ja tappokytkin paikoilleen sekä veneen sähköt päälle.
 5. Poista veneen kiinnityshihnat trailerin ollessa rampilla ja varmista keulaköydellä veneen pysyminen trailerilla. 
 6. Irrota trailerin sähköt ja irrota tai nosta valot sivuille, mikäli se on mahdollista
 7. Peruuta traileri rauhallisesti veteen, älä peruuta vetoauton takarenkaita veteen asti, sillä rampin osa, joka on vedessä, on todennäköisesti liukas
 8. Ennen kuin poistut autosta varmista, että käsijarru on päällä ja vaihde silmässä. Voit varmistaa vetoauton pysymisen paikoillaan vielä kiiloilla
 9. Laske vene veteen ja muista, että vene on kiinni köydellä eikä pääse karkaamaan.
 10. Suosittelemme, että laitat heti trailerin sähköt kiinni ja valot paikoilleen. Näin ne eivät unohdu, etkä lähde valottomalla trailerilla liikkeelle. 
 11. Muista vielä laiturissa tarkastaa, että veneessä kaikki toimii, eikä vene ota vettä sisään (jos kohta kaksi on jäänyt tekemättä…)

 

Toivotamme sinulle turvallista ja iloista veneilykautta!

RIB-veneet tarjoavat jännittävän tavan nauttia vesillä liikkumisesta, ja Highfield alumiiniveneet ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka arvostavat laatua, helppoutta ja suorituskykyä. Riippumatta siitä, oletko harrastelija vai ammattilainen, RIB-veneet tarjoavat mahdollisuuden seikkailla vesillä turvallisesti ja tyylikkäästi. Highfieldin valmistamat RIB-alumiiniveneet ovat varma valinta, kun suunnittelet tulevaa veneilykauttasi. Tutustu kattavaan Highfield RIB-alumiinivene valikoimaan.

Highfield esite

Tutustu koko mallistoomme täällä tai lataa kattava Highfield-esite. Upeasta 20-sivuisesta esitteestämme löydät SPORT-, PATROL-, CLASSIC-, ULTRA LITE ja ROLL UP -mallistojen kaikkien veneiden tiedot ja hinnat. Voit tilata esitteen alla olevan painikkeen kautta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä