Siirry suoraan sisältöön

Purjelaiva ASTRID hankki uuden Highfield apuveneen

Purjelaiva Astrid on nyt saamassa vastaavan Highfield Classic 380 apuveneen kuin purjelaiva Svanhild, joka on käyttänyt Highfieldiä apuveneenä vuodesta 2018. Kolme purjehduskautta on osoittanut Highfield Classic 380 monipuoliseksi ja kestäväksi veneeksi, joka sopii moneen tehtävään. Svanhildin varustaja Visa Roine kertoo apuveneen valintaan vaikuttavista seikoista: ”Tarvitsimme apuveneen, joka soveltuisi mahdollisimman moneen eri rooliin yhteysveneestä laivan keulapotkuriin. Lisäksi vaatimuksena oli hyvä käsiteltävyys, hinattavuus ja kestävyys.”

Kokemuksemme aikaisemmista RIB-veneistä ei ole ollut kovin mairittelevaa. Ne eivät ole kestäneet kovahkoa käyttöämme. Highfield RIB-vene on kuitenkin osoittautunut erinomaiseksi. ”Keulapotkurikäytössä” veneellä törmätään laivojen kylkiä päin välillä vauhdillakin, eikä siitäkään ole aiheutunut mitään ongelmia. Highfield Classic 380 on osoittautunut erittäin kestäväksi veneeksi.

Highfield CL 380 moottorivene

Sisarlaiva Svanhildin Highfield RIB – moottorivene

Operoimamme puiset purjelaivat on varustettu suhteellisen pienillä apukoneilla, ja suurista takiloista johtuen niiden tuulipinta-ala on merkittävä, joka tekee niistä paikoitellen hankalia manööverata ahtaissa paikoissa. Tällöin käytämme Highfieldiä liikkuvana ”keulapotkurina”. Sillä on todella ketterää nopeasti siirtyä työntämään laivaa oikeasta kohdasta oikeaan suuntaan. Koneemme on varustettu astetta vääntävämmällä potkurilla, joka mahdollistaa lähes koko tehoalueen käyttämisen keulapotkurioperaatioissa.

Yhteysveneen rooli on purjelaivalle merkittävä viedessämme vieraita tutustumaan upeisiin saaristokohteisiin. Classic 380 kantokyky on uskomaton ja sillä on turvallista kuljettaa suurtakin määrää ihmisiä veneen vakauden ansiosta. Veneellä ajetaan erilaisiin rantoihin, eikä alumiinisessa rungossa näy varsinaisesti mitään jälkiä. Myös kölisuojasta on suurta etua.

Highfield Classic 380 on helppo ajaa. Tämä on meille tärkeätä, koska osa käyttäjistä ei ole kovin kokeneita pienveneilijöitä. Uskallamme laittaa oppilaita ajamaan ja hoitamaan tehtäviä veneellä itsenäisesti. Olemme kokeilleet ja harjoitelleet ribin käyttöä myös erilaisissa olosuhteissa, kuten kovahkossa merenkäynnissä, ja se on toiminut erinomaisesti.

Päädyimme hankkimaan purjelaiva Astridille vastaavan Highfield Classic 380 veneen perustuen puhtaasti hyviin kokemuksiimme purjelaiva Svanhildin kolmelta purjehduskaudelta. ”Highfield on yllättänyt meidät positiivisesti käytettävyydellään ja kestävyydellään, enkä näe mitään syytä miksi tämmöinen kunnon RIB-vene ei kävisi ihan kaikenlaiseen veneilyyn. Suosittelemme venettä kaikille!” toteaa Visa omasta Highfieldistään.

JAA TARINA:

Varaa aika esittelyyn

Janne Kandelin toimii Highfieldin myyntijohtajana

Janne Kandelin

Myyntijohtaja

+358 44 546 0368
janne.kandelin@yachtsagent.com
YachtsAgent
Veneentekijäntie 16
FI-00210 HELSINKI